Punase läätse spagetid
Kes oleks osanud oodata saladuslikku spagetiretsepti vaid ühe koostisosaga? Siin see on – valmistatud 100% punastest läätsedest. Gluteenivaba, kuid samas rikkalik valkude ja kiudainete poolest. Läätsejahu imab kergesti teisi maitseid, tekstuur on maitsev ja küpsetamiseks kulub vaid 12 minutit. Ideaalne kõige maitsvamate pastaroogade valmistamiseks.
Lääts pärineb tõenäoliselt Kesk-Aasiast ning on üheaastase taime vili, mida on tarbitud juba eelajaloolistest aegadest alates. Lääts oli üks esimesi toiduks kasvatatavaid kultuurtaimi, mis levis Kesk-Aasiast Euroopasse, Aafrikasse ja Indiasse.
Eesti talupoegade toidulaual on läätsetooted olnud au sees juba ammustest aegadest. Arvatavasti sai läätsekasvatus Eestis oma tõelise õitseaja XIX sajandil. Mõnes Eestimaa piirkonnas kasvatati läätsi isegi sedavõrd palju, et neid kasutati teenijatele palga maksmiseks. Siiski piirdus enamik läätsekasvatustest peamiselt pere toiduvajaduste rahuldamisega. Eestimaa läätsekasvatust toetas kolm peamist tegurit. Esiteks, erinevalt teistest kaunviljadest suudab lääts kasvada ka kehvematel ja kuivematel muldadel. Teiseks, võrreldes kuivatatud ubade ja hernestega keevad läätsed kiiremini pehmeks. Kolmandaks, nagu kõik kaunviljad, sisaldavad ka läätsed palju valku, mida talupoegade toidulaual, eriti vanasti, sageli napiks jäi.
Läätsede omadused on sarnased ubadele. Nad on head valguallikad. Läätsed sisaldavad rohkesti foolhapet ja kiudaineid. Läätsedest saab ka kaaliumit, rauda ja fosforit, samuti magneesiumi, tsinki, B-vitamiine, vaske. Kuna läätsed on kiudainerikkad, aitavad nad kontrolli all hoida kolesteroolitaset. Samuti on läätsi soovitav tarbida diabeedi korral ning veresuhkru taseme tasakaalustamiseks. Punased läätsed on litrikujulised kaunviljad, mis on väga rauarikkad ja kergesti seeditavad. Läätsed sisaldavad väga vähe rasva ja kaloreid ning neist valmistatud toidud täidavad korralikult kõhu, kuna läätsedest eraldub energia ühtlaselt ja aeglaselt.
Your Organic Nature Punase läätse spagetid
- Punase läätse spagettide koostisosad on pärit kontrollitud mahepõllumajandusest.
- Koostis: Punase läätse jahu 100%.
- Mahetoode.
- Gluteenivaba.
- Säilita hästi suletuna kuivas kohas.
- Toiteväärtus 100 g kohta: energiat 1412 kJ/ 334 kcal, rasvu 1,7 g (neist küllastunud 0,4 g), süsivesikuid 50,0 g (neist suhkruid 1,2 g), kiudaineid 7,6 g, valku 26,0 g, soola 0,01 g.
- Spagetid on kõrge valgusisaldusega ja kiudaineterikkad.
Küpsetusjuhised
Võta 80 g pastat inimese kohta. Iga 80 g pasta kohta lisa 1 liiter vett, kuumuta vesi keemiseni. Lisa pasta ja soovi korral sool ning hauta 12 minutit, kuni pasta on saavutanud soovitud küpsusastme. Hautamise ajal sega aeg-ajalt. Kurna pasta ja serveeri.
Soovitame proovida Elusväli retseptikogust gluteenivaba läätsebolognese retsepti.
Koostisosade kvaliteet on usaldusväärselt ökoloogiline, sest öko on ka hea loomadele ja loodusele, milles me kõik elame. Just seetõttu eelistavad nad mitte hankida oma tooteid kaugelt ja võimalusel pakendatakse tooted pakenditesse, millel on võimalikult väike mõju keskkonnale ja loodusele, kasutades näiteks biolagunevat kilet ja silte.
Tooja eesmärgiks on üheskoos hoolitseda meie planeedi eest. Nende logo sümboliseerib “ühist hoolitsust planeedi eest” ning seost maa ja inimeste vahel. See rõhutab ka nende taaskasutusfilosoofiat. Väärtusi kasutatakse visiooni pidevaks hindamiseks ja selleks, et jälgida, kas nende tööpraktikad vastavad visioonile. Eesmärgiks on tegutseda nende väärtuste järgi. Soovitakse olla mahetoidu maailmas eeskujuks ja näidata oma juhtpositsiooni läbi tehtud valikute. Visiooniks on võtta vastutus tervisliku ja jätkusuutliku toiduahela eest, mis pakub läbipaistvust ja ühendust toidu päritoluga.
Tagasiside
Tagasisidet veel ei ole.