
Puljongikuubikud ja igasugused valmiskontsentraadid sisaldavad tihtipeale suhkrut, soola, pärmi, palmiõli või koguni värvi‑, lõhna‑, ja säilitusaineid, mis ei ole meile kuidagi vajalikud. Niisiis pole paremat puljongit kui enda tehtud. Ei koostiselt ega ka maitselt.
Kui esmapilgul võib puljongitegu tunduda paras ettevõtmine, siis tegelikult ei ole see üldse nii, sest aktiivne osa kuulub vaid natukesele ettevalmistusele ja edasi podiseb puljong pliidil juba rahulikult iseseisvalt.
Selle puljongi inspiratsioon pärineb originaalis Meditsiinimeediumi blogist. See kannab nimetust “Tervendav puljong” ning selleks on ka põhjust, sest iga komponent peidab endas hulganisti väärt omadusi.
Kogus: 2 liitrit
Valmistusaeg: 10 minutit aktiivset aega + 2-4h passiivset
Raskustase: kerge
Tükelda kõik komponendid väiksemaks ning vala koos veega potti. Aja keema, sulge kaanega ning keeda madalal kuumusel tasaselt 2-4 tundi. Serveeri supina või kurna ja kasuta puljongit.
Puljong säilib külmkapis 5-7 päeva.
Nipp! Soovi korral võid osa puljongist külmutada jääkuubikuteks. Neid on hea hiljem kasutada näiteks õlivabal praadimisel.