
Mis oleks, kui valmistaks sel aastal vastlapäeva puhul hoopis ühe pisut teistmoodi hernesupi – külmutatud rohelistest hernestest? Kuigi kuivatatud hernestest supp viib kahtlemata keele alla, on külmutatud rohelistest hernestest supp samuti maitsev, kuid veelgi tervislikum, peites endas hulganisti kasulikke omadusi (sest külmutatud herned on tehniliselt värsked). Kas teadsid näiteks, et rohelised herned soodustavad nii kaalu langetamist kui ka juuksekasvu? Lisaks on värsketes rohelistes hernestes peidus rikkalikult antioksüdante, vitamiine, mineraale, kasulikke rasvhappeid ning kvaliteetset ning hästi omastatavat taimset valku. Maitsest muidugi rääkimata – see on lausa imeline. Koos värskete ürtidega moodustavad rohelised herned tõeliselt suurepärase kombo!
Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 30-40 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Tõsta pott või kõrgema äärega kastmepann tulele, vala pannile veerand tassitäit vett ning peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Hauta, kuni laugulised on pehmed. Seejärel lisa sibula-küüslaugu sekka külmutatud herned ning umbes 300 ml vett või puljongit. Hauta seni, kuni herned on pehmed ning lisa juurde veel ca 400-500 ml puljongit või vett, värsked piparmündilehed ja basiilik. Surista saumiksri abil supp kreemiseks. Soovi korral maitsesta meresoolaga. Serveeri hakitud koriandri, rohelise sibula ning värskelt pressitud laimimahlaga