Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT
0.00 0

Ostukorv

Ostukorvis ei ole tooteid.

Tagurpidi rabarberikook

Gluteenivaba-rabarberikook

Tagurpidi rabarberikook

Kevadel, kui rabarberihooaeg on täies hoos, ei saa ühest mõnusalt mahlasest rabarberikoogist keegi üle ega ümber! Selles, et rabarber suurepäraselt koogi sisse sobib, ei kahtle ilmselt keegi, kuid kas teadsid, et lisaks mõnusalt hapukale maitsele sisaldab rabarber ka ohtralt ülikasulikke antioksüdante, mis aitavad võidelda põletike vastu? Et sinagi saaksid rabarberihooajast viimast võtta ning südamerahus kooki nautida, jagame sinuga üht mõnusalt mahlast, kuid täiesti murevaba rabarberikoogi retsepti, mis maitseb peaaegu identselt klassikalise rabarberikoogiga, kuid ei sisalda ei võid, gluteeni ega ka valget suhkurt!

PS! Kui sul rabarberit käepärast pole, siis võid selle edukalt ka näiteks õunte, pirnide või teiste aiasaadustega asendada – selles mõttes on tegu väga universaalse retseptiga.

Kogus: 6-8 koogisõbrale 
Valmistusaeg: 45 minutit 
Raskusaste: Keskmine
Vaja läheb: 

  • 2-3 suuremat rabarberivart 
  • 3 spl vahtrasiirupit
  • 80 g valge riisi jahu või kaerajahu
  • 120 g mandlijahu
  • 50 g kartulitärklist või tapiokiärklist
  • 1 spl  linaseemnejahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl söögisoodat
  • 1/2 tl soola 
  • 177 ml taimset piima (magustamata mandlipiim sobib hästi!)
  • 40 g lisatud suhkruta õuna- või pirnipüreed (kui suhkruta varianti poest ei leia, valmista püree ise) 
  • 60-70 g kookossuhkrut
  • 56 ml oliiviõli VÕI 2 spl õunapüreed + 2 spl taimset jogurtit 
  • 1 spl värskelt pressitud sidrunimahla 
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 22 või 24 cm läbimõõduga (lahtikäivat) koogivormi 

Kuidas teha gluteenivaba rabarberikooki? 

Kata esmalt koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning pese ja koori rabarberivarred. Lõika rabarberist umbes poole sentimeetri paksused viilud ning lao tihedalt teineteise kõrvale küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja lõika noaga ettevaatlikult üle ääre ulatuv osa ära.  Seejärel sega kausis kokku gluteenivaba jahusegu (riisi- ja mandlijahu, kartuli- või tapiokitärklis ning linaseemnejahu), lisa küpsetuspulber, söögisooda ja sool ning tõsta kõrvale. 

Sega teises kausis kokku kõik ülejäänud koostisosad peale vahtrasiirupi: taimne piim, õunapüree, oliiviõli (või selle asendusena õunapüree + taimne jogurt), sidrunimahl, suhkur ning kaneel. Seejärel kalla hulka jahusegu ning sega ettevaatlikult taigen ühtlaseks. Kui taigen näib liiga vedel, lisa veel mõnda meelepärast jahu.

Enne taignasegu rabarberiviiludele laotamist vala rabarber vahtrasiirupiga üle, see lisab rabarberile mõnusalt karamellise meki. Seejärel vala taignasegu koogivormi põhja rabarberiviilude peale ning tõsta eelkuumutatud 180-kraadisesse ahju küpsema. Küpseta kooki 35-40 minutit, kuniks kook on pealt kuldpruun. Enne serveerimist lase koogil vähemalt 30 minutit jahtuda. Keera kook serveerides tagurpidi nii, et rabarberikiht jääks ülespoole.

Ja ongi maitsev kook serveerimiseks valmis!

PS. Kui sulle meeldib rohkem klassikalises stiilis rabarberikook, siis seda kooki saab edukalt teha ka sellisena, et lõikad rabarberi tükkideks, segad vahtrasiirupiga läbi ning seejärel segad tükid taigna sisse. Kuidas iganes otsustad teha, tohutult maitsev saab see kook igatahes kindlasti – meie väga soovitame proovida. 🙂

Kui sulle meeldis see kook, siis sulle võib huvi pakkuda ka karamelline kookostort.

Imemaitsvad energiabatoonid 

Energiabatoonid, mis maitselt paremad kui snickers! Tahaksid pakkuda lapsele kommi asemel tervislikumat maiust, mille koostises saad kindel olla? Proovi neid snickersimaitselisi energiabatoone, mida saad nii lapsele mugavalt kooli kaasa pakkida…
Read more

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud 

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud kookose ja mandliga Usume, et tervislik toit ei pea sugugi olema ei igav ega maitsetu, otse vastupidi! Oleme veendumusel, et tervislik toit võib olla hoopis põnev, loominguline ning…
Read more
kreekapärane salat

Kreekapärane suvesalat

Kerge ja hõrk kreekapärane suvesalat Kerge suvevärvides salat, mis sobib nii suvise tervisliku grilli kõrvale kui ka eraldiseisva einena nautimiseks. Kreekapärasust lisavad salatile toekad oliivid ja kreemine avokaado. Krõmpsuvad köögiviljad…
Read more

Pidulikud suupisted peedi ja austerservikutega

Maitseküllased ampsud peedi ja austerservikutega  Kui otsid peolauale midagi uut ja põnevat, siis see retsept on just midagi sinu jaoks! Tutvustame sulle peedi ja austerservikutega suupistet, mis sobib võrratult nii…
Read more

Pidulik täistaimne gluteenivaba kreemitort

“Vaieldamatult parima maitsega gluteenivaba vegan tort, mida ma elus söönud olen!” Pidulik täistaimne kreemitort apelsiniviilude ja kookoskreemiga  Kogus: neljale sööjale Valmistusaeg: ligikaudu 1h 30 minutit + kreemi tahenemisele kuluv aeg…
Read more
kaneelirull

Gluteenivabad vegan kaneelirullid

Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga  Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmistada, ent kas sa oled juba proovinud bataadist valmistatud kaneelirulle? Tõepoolest, taimetoidu maailm ei väsi üllatamast! Kombineerides…
Read more
Õunakrõbedik

Õunakrõbedik

Hõrk õunakrõbedik  Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamiseks pole suurt tahtmist ning poeleti valiku järele ei taha käsi samuti sirutada? Meil on sulle…
Read more

Teistmoodi Coleslaw mango ja punase kapsaga 

Ameerikapärane coleslaw uues kuues – rasvavaba ja mahlase mangoga! Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues – rasvavaba ning mahlase mangoga! Kui klassikalises coleslaw salatis on aukohal rammus majoneesikaste, siis selles, mangoga rikastatud…
Read more
Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

  • Automatic dimming at night
  • 500 lumens of brightness
  • Extremely energy efficient
INFO
LINGID
LIITUN UUDISKIRJAGA

©️ 2025 | TELETALU OÜ | Kõik õigused kaitstud - Tulbi tee 20, Rae küla, Harjumaa

This is a heading.