
Kas teadsid, et lisaks sushile saab norilehtedest valmistada ka maitsvaid wrappe? See on taaskord lihtne viis, kuidas menüüsse rohkem köögivilju peita! Noriwrappides kohtuvad mineraalirikkad norilehed, riisipaber, kreemjas avokaado ja rohkelt värsket. Kokku saab tõeliselt maitsva ampsu, mis sobib hästi nii vahepalaks kui ka kergemaks lõuna- või õhtueineks. Kui sulle meeldib sushi, siis on väga suur tõenäosus, et sinust võib saada ka noriwrappide fänn. Proovi järgi ja veendu selles ise!
Kogus: 1-2 sööjale
Valmistusaeg: 25 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Wrappide jaoks:
Kastme jaoks:
Esmalt pese ja tükelda köögiviljad ning purusta kahvliga avokaado. Seejärel aseta üks norileht köögipinnale või suuremale lõikelauale. Seejärel võta riisipaber ja kasta see korraks veekausist läbi (1-2 sekundist piisab!) ning aseta niisutatud riisipaber norilehele.
Kui oled riisipaberi norilehele sättinud, lõika alt äärest alustades kuni keskkohani välja ettevaatlikult üks sälk, et saaksid hiljem kõik küljed omavahel kokku voltida. (Vaata wrappide lõikamise ja voltimise õpetust siit!)
Jaota nori-riisilehest wrapialus mõttes neljaks võrdseks osaks ning kata need erinevate lisanditega – lisa ühele osale purustatud avokaado, teisele riivitud porgand, kolmandale paprika ja neljandale kurgiviilud. Seejärel voldi kõik kokku ja aseta taldrikule. Korda protseduuri seni, kuni toorainet jätkub.
Kastme valmistamiseks surista blenderis ühtlaseks siidiseks kastmeks eelnevalt vees leotatud ja kurnatud päevalilleseemned, laimimahl, vesi, tšillihelbed, vahtrasiirup või mesi ning sool ja pipar. Serveeri wrappe krehvtise kastmega.
PS! Wrapi vahele võid julgelt laduda ka muud meelepärast – näiteks keedetud riisi, kinoad või hirssi, hummust, punast sibulat, spinatit või muud, mida parasjagu kodus on.