
Kas teadsid, et vitamiinidest pungil ning beetakaroteeni rikas kõrvits on üks tõeliselt väekas köögivili? Lisaks suurepärasele maitsele pakub kõrvits tervisele mitmekülgset turgutust, hoides tasakaalus kolesteroolitaseme, hoolitsedes naha tervise eest ning pakkudes tänu kõrgele fütotoitainete sisaldusele kaitset ka vähktõve eest. Lisaks pakub kõrvits tuge ka immuunsüsteemile, aidates sel tugevana püsida ning efektiivselt külmetushaiguste vastu võidelda.
Oma kauni välimuse ning poolmagusa maitse tõttu sobib kõrvits suurepäraselt erinevatesse roogadesse – smuutidest kookide ning suppide ja ahjuvormideni välja! Lisaks sobib kõrvits, eriti veel röstkõrvits koos vürtsidega aga ideaalselt ka hummuse sisse lisandiks. Kuna sügis on oma täies hiilguses kohale jõudnud, on just täpselt õige aeg valmistadagi ei miskit muud, kui just üks kosutav röstkõrvitsa hummus! Kui oled hummusesõber, on allolev retsept kindlasti proovimist väärt!
Kogus: kahele
Valmistusaeg: ligikaudu 1 tund
Raskusaste: kerge
Vaja läheb:
Kuumuta ahi 180 kraadini ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Seejärel koori kõrvits ja tükelda kuubikuteks. Aseta kõrvitsakuubikud ahjuplaadile ning rösti ahjus 180 kraadi juures 25-30 minutit. Seejärel tõsta kõrvale ning lase pisut jahtuda.
Seni kuni kõrvits jahtub, valmista ette ülejäänud koostisosad. Kui kõrvits on jahtunud vähemalt toatemperatuurini, vala kikerherned koos sidrunimahla, küüslaugu, tahiini (soovi korral) ning maitseainetega köögikombaini ning lisa sekka röstitud kõrvits. Töötle seni, kuni hummus saavutab siidiselt kreemja tekstuuri.
Naudi hummust näiteks hapendatud toortatraleival, gluteenivaba seemneleivaga või hoopis värskete köögiviljapulkadega! Hoiusta külmkapis õhukindlas anumas.