Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT
0.00 0

Ostukorv

Ostukorvis ei ole tooteid.

Norivorstid

Nori lehed, verivorsti taimne alternatiiv

Taimsed norivorstid, mis maitsevad kui päris jõuluvorstid

Verivorstid on kaua aega olnud jõululaual traditsiooniline piduroog. Klassikalised verivorstid sisaldavad palju-palju rasva, on loomset päritolu ning odrakruupide tõttu sisaldavad ka gluteeni. Mis aga oleks, kui läheneks sel aastal pisut teistmoodi ning valmistaks hoopis ühed täistamised ning loomse rasvata vorstikesed, mis originaalile maitse poolest sugugi alla ei jää – kas oled valmis proovima?

Nende valmistamine võtab natuke aega, kuid ei ole üldse raske. Vaja pole muud, kui vaid pisut toortatratangu või sorgotangu, joodirikkaid norilehti, musti ube, paari sibulat, erinevaid vürtse ning natuke näputööd. Maitseküllased norivorstid sobivad ideaalselt nii pühadelauale kui ka muul ajal nautimiseks. 

Kogus: keskmiselt 10-12 vorstikest
Valmistusaeg: 60 minutit 
Raskusaste: keskmine
Valmistamiseks vajad: 

  • 10-12 norilehte 
  • 550g musti konservube (soovi korral võid keeta ka ise) 
  • 200g toortatart (soovi korral võid asendada sorgotanguga)
  • 3tl Himaalaja soola
  • jahvatatud musta pipart (maitse järgi) 
  • 2tl majoraani 
  • 1tl jahvatatud muskaatpähklit 
  • näpuotsatäis rosmariini 
  • 4spl toortatrajahu 
  • 2-3 keskmise suurusega sibulat 
  • 4spl oliiviõli või vett (praadimiseks, kui soovid rasvata valmistada, siis asenda õli veega) 

Kuidas norivorste valmistada? 

Esmalt pane keema toortatar. Jälgi, et tatar ei keeks pudruks, sest tekstuur on oluline. Senikaua kuni tatar keeb, valmista ette sibulasegu. Selleks kuumuta pannil 4 spl õli või vett ning koori ja tükelda sibul. Kuumuta sibulat pannil seni, kuni see muutub kergelt klaasjaks. Seejärel lisa sibulasegule majoraan, muskaatpähkel, sool ja rosmariin. Sega hoolikalt ning tõsta kõrvale. Järgmise sammuna loputa ja kurna oad kaussi (kui kasutad konserveeritud ube) ning purusta need sõrmede vahel.

Ära kasuta purustamiseks kombaini, sest siis muutub oasegu püreeks ning tulemus ei pruugi tulla sedavõrd hea. Kui oad on purustatud, lisa sekka maitsestatud sibulasegu ja 4 spl toortatrajahu. Kui ka tatar on vahepeal valmis saanud, siis loputa see jaheda veega, kurna ning tõsta oa-sibulasegu hulka. Sega korralikult, kuni saad hästi koospüsiva maitseka täidise. Täidis peaks olema väga maitsekas, sest küpsedes muutub maitse oluliselt mahedamaks. Kui täidis on saavutanud sobiva tekstuuri, on aeg see vorstikesteks vormida. Selleks võta 1-2 spl täidist, vormi sellest sõrmede vahel vorstikujuline jupp ning aseta norilehe keskele.

Tee sõrmede abil norilehe servad pisut märjaks, et see paremini kokku hakkaks, ning rulli ääred üle vorstikese. Rulli kokku ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Korda tegevust kuni täidist jätkub. Kui oled vorsitkesed valmis saanud, küpseta vorstikesi ahjus 180 kraadi juures 15 minutit. Seejärel lase neil pisut jahtuda ning serveeri meelepärasega.

Imemaitsvad energiabatoonid 

Energiabatoonid, mis maitselt paremad kui snickers! Tahaksid pakkuda lapsele kommi asemel tervislikumat maiust, mille koostises saad kindel olla? Proovi neid snickersimaitselisi energiabatoone, mida saad nii lapsele mugavalt kooli kaasa pakkida…
Read more

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud 

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud kookose ja mandliga Usume, et tervislik toit ei pea sugugi olema ei igav ega maitsetu, otse vastupidi! Oleme veendumusel, et tervislik toit võib olla hoopis põnev, loominguline ning…
Read more
kreekapärane salat

Kreekapärane suvesalat

Kerge ja hõrk kreekapärane suvesalat Kerge suvevärvides salat, mis sobib nii suvise tervisliku grilli kõrvale kui ka eraldiseisva einena nautimiseks. Kreekapärasust lisavad salatile toekad oliivid ja kreemine avokaado. Krõmpsuvad köögiviljad…
Read more

Pidulikud suupisted peedi ja austerservikutega

Maitseküllased ampsud peedi ja austerservikutega  Kui otsid peolauale midagi uut ja põnevat, siis see retsept on just midagi sinu jaoks! Tutvustame sulle peedi ja austerservikutega suupistet, mis sobib võrratult nii…
Read more

Pidulik täistaimne gluteenivaba kreemitort

“Vaieldamatult parima maitsega gluteenivaba vegan tort, mida ma elus söönud olen!” Pidulik täistaimne kreemitort apelsiniviilude ja kookoskreemiga  Kogus: neljale sööjale Valmistusaeg: ligikaudu 1h 30 minutit + kreemi tahenemisele kuluv aeg…
Read more
kaneelirull

Gluteenivabad vegan kaneelirullid

Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga  Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmistada, ent kas sa oled juba proovinud bataadist valmistatud kaneelirulle? Tõepoolest, taimetoidu maailm ei väsi üllatamast! Kombineerides…
Read more
Õunakrõbedik

Õunakrõbedik

Hõrk õunakrõbedik  Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamiseks pole suurt tahtmist ning poeleti valiku järele ei taha käsi samuti sirutada? Meil on sulle…
Read more

Teistmoodi Coleslaw mango ja punase kapsaga 

Ameerikapärane coleslaw uues kuues – rasvavaba ja mahlase mangoga! Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues – rasvavaba ning mahlase mangoga! Kui klassikalises coleslaw salatis on aukohal rammus majoneesikaste, siis selles, mangoga rikastatud…
Read more
Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

  • Automatic dimming at night
  • 500 lumens of brightness
  • Extremely energy efficient
INFO
LINGID
LIITUN UUDISKIRJAGA

©️ 2025 | TELETALU OÜ | Kõik õigused kaitstud - Tulbi tee 20, Rae küla, Harjumaa

This is a heading.