
Kas teadsid, et kaunviljad eeskätt ubadega on suurepäraseks alternatiiviks lihale? Kaunviljadest saab valmistada nii kotlette, “lihapalle” kui isegi traditsioonilist pikkpoissi. Seekord on sinu ees aga lihavabade lihapallide retsept, milles peastaarina esinevad mustad oad. Maitsev roog, mis on meeltmööda nii suurtele kui väikestele. Proovi ja veendu selles ise!
Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 45 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
“Lihapallide” jaoks:
Kastme jaoks:
Serveerimiseks:
Alusta lihapallide valmistamisega. Selleks eelkuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Küpseta pannil vähese veega pehmeks sibul ja küüslauk. Seejärel aseta kõik lihapallide valmistamiseks vajalikud koostisosad (koos sibula- ja küüslauguseguga) köögikombaini ning surista, kuni moodustub omavahel kokkuhakkav kleepuv mass. Vormi massist pallikesed ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, kuni pallid on krõbedad.
Seni, kuni pallid küpsevad, valmista tomatikaste. Selleks tõsta pannile hakitud sibul koos paari lusikatäie veega ja hauta, kuni sibul on pehme. Lisa sibula juurde purustatud küüslauk ja hauta veel paar minutit. Seejärel lisa pannile sibula ja küüslaugu juurde purustatud tomatid, tomatipasta, kuivatatud ürdid, kookossuhkur ja tšilli (kui kasutad). Küpseta kaaneta pannil 5-7 minutit aeg-ajalt segades, kuni kaste on paksenenud ja maitsed segunenud. Kui kaste on valmis, sega ettevaatlikult sisse “lihapallid”.
Serveeri keedetud spagettide või muu meelepärasega. Puista peale värsket basiilikut ja naudi!
Kohandatud Meditsiinimeediumi oapallide retsepti järgi