Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT
0.00 0

Ostukorv

Ostukorvis ei ole tooteid.

Läätse pikkpoiss

läätse pikkpoiss

Täistaimne pikkpoiss läätsede ja seentega

Klassikaline pikkpoiss on sulle ilmselt lapsepõlvest juba teada-tuntud roog. Kas sa aga teadsid, et pikkpoissi saab vamistada ka täistaimselt ja lisatud rasvata? Nii see tõepoolest on! Läätsed on võrratud kaunviljad, mis toitainetest pungil. Need on toitvad ja tervislikud, kuid seejuures madala rasvasisaldusega. Kombineerides läätsed erinevate ürtide ja köögiviljadega, saad võrratu maitsekombo, mis sobib suurepäraselt ka pikkpoisi valmistamiseks. Rohelised ja pruunid läätsed on tekstuurilt tugevamad ning aitavad küpsetisel kenasti koos püsida. Läätse pikkpoiss sobib hästi ka peolauale tervislikuks täistaimseks alternatiiviks. Proovi ise järgi! 

Kogus: 6-8 sööjale
Valmistusaeg: orienteeruvalt 1h ja 15 minutit + jahtumisele kuluv aeg
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

Pikkpoisi jaoks: 

  • 1½ tassitäit (300 g) pruune või rohelisi läätsesid  
  • 4 tassitäit (950 ml)  aedviljapuljongit 
  • 2 loorberilehte 
  • 1 suur sibul, väikeste kuubikutena 
  • 2 keskmist porgandit, väikeste kuubikutena
  • 400 g šampinjone, viilutatuna
  • 1 tassitäis (90 g) gluteenivabu kaerahelbeid 
  • 4 värsket küüslauguküünt, purustatuna
  • 1 tl jahvatatud paprikapulbrit
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 1 tl kuivatatud oreganot 
  • 2 spl tomatipastat 
  • 1 tl meresoola 
  • peotäis meelepärast rohelist (serveerimiseks) 

Glasuuri jaoks: 

Kuidas läätse pikkpoissi valmistada?

Eelkuumuta ahi 190 kraadini ja kata leivavorm küpsetuspaberiga (kasutades silikoonist vormi, ei ole küpsetuspaberi kasutamine vajalik).

Seejärel loputa läätsed voolava vee all ning pane seejärel koos puljongi ja loorberilehtedega keema. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda 15-20 minutit, kuni läätsed on pehmed, kuid oma kuju hoidvad. 

Seni kuni läätsed keevad, valmista ette köögiviljad. Selleks hauta pannil vähese veega hakitud sibul, porgand ja seened. Köögiviljade valmides lisa sekka purustatud küüslauk,  kuivatatud ürdid ja meresool. Küpseta veel 1-2 minutit. Keera kuumus kinni ja tõsta köögiviljasegu kõrvale. 

Kui läätsed on valmis, kurna vajadusel üleliigne vesi välja, eemalda loorberilehed ja vala läätsed köögikombaini. Lisa läätsede sekka köögiviljasegu ja kaerahelbed. Töötle segu kombaini abil ühtlaseks, ent ära lase segu täiesti püreeks. Purusta ettevaatlikult seni, kuni moodustub omavahel segunenud koospüsiv mass, ent on näha ka läätsede ja köögiviljade tükke. Kui segu on valmis, vala see eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud leivavormi (või silikoonist vormi) ja suru ühtlaseks.

Väiksemas kausis sega omavahel kokku tomatipasta, vahtrasiirup, sidrunimahl, vesi ja maitseained ning kata pikkpoiss ettevaatlikult glasuuriga. Seejärel aseta pikkpoiss ahju ja küpseta 190 kraadi juures 45-50 minutit. Lase pikkpoisil enne lahtilõikamist 10-15 minutit jahtuda, seejärel kaunista meelepärasega ja serveeri. 

Nipp: Läätse pikkpoisi sisse sobivad suurepäraselt ka teised köögiviljad, näiteks seller, paprika ja isegi kapsas või riivitud kõrvits. Katseta ja leia oma lemmik kombo.

Imemaitsvad energiabatoonid 

Energiabatoonid, mis maitselt paremad kui snickers! Tahaksid pakkuda lapsele kommi asemel tervislikumat maiust, mille koostises saad kindel olla? Proovi neid snickersimaitselisi energiabatoone, mida saad nii lapsele mugavalt kooli kaasa pakkida…
Read more

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud 

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud kookose ja mandliga Usume, et tervislik toit ei pea sugugi olema ei igav ega maitsetu, otse vastupidi! Oleme veendumusel, et tervislik toit võib olla hoopis põnev, loominguline ning…
Read more
kreekapärane salat

Kreekapärane suvesalat

Kerge ja hõrk kreekapärane suvesalat Kerge suvevärvides salat, mis sobib nii suvise tervisliku grilli kõrvale kui ka eraldiseisva einena nautimiseks. Kreekapärasust lisavad salatile toekad oliivid ja kreemine avokaado. Krõmpsuvad köögiviljad…
Read more

Pidulikud suupisted peedi ja austerservikutega

Maitseküllased ampsud peedi ja austerservikutega  Kui otsid peolauale midagi uut ja põnevat, siis see retsept on just midagi sinu jaoks! Tutvustame sulle peedi ja austerservikutega suupistet, mis sobib võrratult nii…
Read more

Pidulik täistaimne gluteenivaba kreemitort

“Vaieldamatult parima maitsega gluteenivaba vegan tort, mida ma elus söönud olen!” Pidulik täistaimne kreemitort apelsiniviilude ja kookoskreemiga  Kogus: neljale sööjale Valmistusaeg: ligikaudu 1h 30 minutit + kreemi tahenemisele kuluv aeg…
Read more
kaneelirull

Gluteenivabad vegan kaneelirullid

Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga  Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmistada, ent kas sa oled juba proovinud bataadist valmistatud kaneelirulle? Tõepoolest, taimetoidu maailm ei väsi üllatamast! Kombineerides…
Read more
Õunakrõbedik

Õunakrõbedik

Hõrk õunakrõbedik  Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamiseks pole suurt tahtmist ning poeleti valiku järele ei taha käsi samuti sirutada? Meil on sulle…
Read more

Teistmoodi Coleslaw mango ja punase kapsaga 

Ameerikapärane coleslaw uues kuues – rasvavaba ja mahlase mangoga! Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues – rasvavaba ning mahlase mangoga! Kui klassikalises coleslaw salatis on aukohal rammus majoneesikaste, siis selles, mangoga rikastatud…
Read more
Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

  • Automatic dimming at night
  • 500 lumens of brightness
  • Extremely energy efficient
INFO
LINGID
LIITUN UUDISKIRJAGA

©️ 2025 | TELETALU OÜ | Kõik õigused kaitstud - Tulbi tee 20, Rae küla, Harjumaa

This is a heading.