Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT
124.16 5

Ostukorv

Kuidas teha vahtrakreemi?

vahtrakreem

Vahtrakreem

Selle retsepti tegemine vajab natuke kannatlikkust ja täpsust, aga kui kreem juba kord valmis on, annab sellega kõik inimesed ära võluda. Ei leidu kedagi, kellele vahtrakreem ei maitseks, see paneb inimesed lausa sulama! Vahtrakreem sobib pannkookidele, küpsetistesse, pudrule või niisama maiustamiseks, samuti on see suurepärane kingiidee.

Kogus: 295 ml kreemi
Valmistusaeg: 1,5 h (keetmine ~40 minutit, jahutamine ~10 minutit, segamine ~30 minutit).
Raskustase: Raskemapoolsem
Vaja läheb:

  • 300 ml vahtrasiirupit
  • 2 potti (suur ja keskmine)
  • toidu termomeetrit
  • jääkuubikuid või jääblokki
  • puulusikat
  • Vähemalt 300ml mahutavat klaasanumat, kuhu vahtrakreem ümber valada

Kuidas teha vahtrakreemi?

  1. Kõigepealt valmista ette jäävann kreemi jahutamiseks: pane jääkuubikuid koos külma veega suuremasse potti ja proovi, kas pott, milles hakkad vahtrasiirupit keetma, mahub sinna ilusti sisse.
  2. Vala 300 ml vahtrasiirupit potti ja aja keskmisel kuumusel keema. Keetmise ajal ära kordagi siirupit sega!
  3. Kui siirup hakkab üle keema, vähenda kuumust.
  4. Keeda siirupit kuni 112 kraadini, see võib võtta 30-40 minutit. Temperatuur tõuseb ajapikku, vastavalt sellele, kui palju vett vahtrasiirupist vähemaks aurustub. Vähem vett = kõrgem temperatuur
  5. Võta siirup pliidilt ära pigem varem kui liiga hilja.
  6. Eemalda 112 kraadini jõudnud siirup kiiresti pliidilt ja aseta jäävanni jahtuma. Jahuta kuni 35 kraadini, see võib võtta 10-12 minutit. Ära siirupit jahtumise ajal sega!
  7. Aseta siirupipott mugavasse kohta ja hakka siirupit puulusikaga segama. Ära kreemi liigselt klopi, muidu moodustuvad kreemi sisse õhumullid.
  8. Sega, kuni kreem läheb heledaks ja muutub paksu kondenspiima sarnaseks. Segamisprotsess võib kesta oma 30 minutit.
  9. Vala kreem koheselt ümber lõplikusse anumasse. Kui kreem jääb potti seisma, muutub see tahkeks.

Tüüpilised vead vahtrakreemi valmistamisel ehk millega veel vahtrasiirupi valmistamisel arvestada?

  1. Kui võtad siirupi liiga vara tulelt, pead seda kreemi saamiseks kauem segama ja tekstuur jääb vedelam, kondenspiima sarnane.
  2. Kui võtad siirupi liiga hilja tulelt, läheb siirup jahtudes nii kõvaks, et seda üsna võimatu segada. Õnneks maitseb ebaõnnestunud vahtrakreem ikkagi hästi.
  3. Kui siirup keeb, siis poti põhjas on temperatuur kõrgem kui siirupi ülemises kihis, temperatuuri tasub mõõta pigem poti põhja lähedalt.

Valmis vahtrakreemi hoiusta külmkapis.

Imemaitsvad energiabatoonid 

Energiabatoonid, mis maitselt paremad kui snickers! Tahaksid pakkuda lapsele kommi asemel tervislikumat maiust, mille koostises saad kindel olla? Proovi neid snickersimaitselisi energiabatoone, mida saad nii lapsele mugavalt kooli kaasa pakkida…
Read more

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud 

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud kookose ja mandliga Usume, et tervislik toit ei pea sugugi olema ei igav ega maitsetu, otse vastupidi! Oleme veendumusel, et tervislik toit võib olla hoopis põnev, loominguline ning…
Read more
kreekapärane salat

Kreekapärane suvesalat

Kerge ja hõrk kreekapärane suvesalat Kerge suvevärvides salat, mis sobib nii suvise tervisliku grilli kõrvale kui ka eraldiseisva einena nautimiseks. Kreekapärasust lisavad salatile toekad oliivid ja kreemine avokaado. Krõmpsuvad köögiviljad…
Read more

Pidulikud suupisted peedi ja austerservikutega

Maitseküllased ampsud peedi ja austerservikutega  Kui otsid peolauale midagi uut ja põnevat, siis see retsept on just midagi sinu jaoks! Tutvustame sulle peedi ja austerservikutega suupistet, mis sobib võrratult nii…
Read more

Pidulik täistaimne gluteenivaba kreemitort

“Vaieldamatult parima maitsega gluteenivaba vegan tort, mida ma elus söönud olen!” Pidulik täistaimne kreemitort apelsiniviilude ja kookoskreemiga  Kogus: neljale sööjale Valmistusaeg: ligikaudu 1h 30 minutit + kreemi tahenemisele kuluv aeg…
Read more
kaneelirull

Gluteenivabad vegan kaneelirullid

Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga  Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmistada, ent kas sa oled juba proovinud bataadist valmistatud kaneelirulle? Tõepoolest, taimetoidu maailm ei väsi üllatamast! Kombineerides…
Read more
Õunakrõbedik

Õunakrõbedik

Hõrk õunakrõbedik  Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamiseks pole suurt tahtmist ning poeleti valiku järele ei taha käsi samuti sirutada? Meil on sulle…
Read more

Teistmoodi Coleslaw mango ja punase kapsaga 

Ameerikapärane coleslaw uues kuues – rasvavaba ja mahlase mangoga! Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues – rasvavaba ning mahlase mangoga! Kui klassikalises coleslaw salatis on aukohal rammus majoneesikaste, siis selles, mangoga rikastatud…
Read more
Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

  • Automatic dimming at night
  • 500 lumens of brightness
  • Extremely energy efficient
INFO
LINGID
LIITUN UUDISKIRJAGA

©️ 2025 | TELETALU OÜ | Kõik õigused kaitstud - Tulbi tee 20, Rae küla, Harjumaa

This is a heading.