Selle retsepti tegemine vajab natuke kannatlikkust ja täpsust, aga kui kreem juba kord valmis on, annab sellega kõik inimesed ära võluda. Ei leidu kedagi, kellele vahtrakreem ei maitseks, see paneb inimesed lausa sulama! Vahtrakreem sobib pannkookidele, küpsetistesse, pudrule või niisama maiustamiseks, samuti on see suurepärane kingiidee.
Kogus: 295 ml kreemi Valmistusaeg: 1,5 h (keetmine ~40 minutit, jahutamine ~10 minutit, segamine ~30 minutit). Raskustase: Raskemapoolsem Vaja läheb:
Vähemalt 300ml mahutavat klaasanumat, kuhu vahtrakreem ümber valada
Kuidas teha vahtrakreemi?
Kõigepealt valmista ette jäävann kreemi jahutamiseks: pane jääkuubikuid koos külma veega suuremasse potti ja proovi, kas pott, milles hakkad vahtrasiirupit keetma, mahub sinna ilusti sisse.
Vala 300 ml vahtrasiirupit potti ja aja keskmisel kuumusel keema. Keetmise ajal ära kordagi siirupit sega!
Kui siirup hakkab üle keema, vähenda kuumust.
Keeda siirupit kuni 112 kraadini, see võib võtta 30-40 minutit. Temperatuur tõuseb ajapikku, vastavalt sellele, kui palju vett vahtrasiirupist vähemaks aurustub. Vähem vett = kõrgem temperatuur
Võta siirup pliidilt ära pigem varem kui liiga hilja.
Eemalda 112 kraadini jõudnud siirup kiiresti pliidilt ja aseta jäävanni jahtuma. Jahuta kuni 35 kraadini, see võib võtta 10-12 minutit. Ära siirupit jahtumise ajal sega!
Aseta siirupipott mugavasse kohta ja hakka siirupit puulusikaga segama. Ära kreemi liigselt klopi, muidu moodustuvad kreemi sisse õhumullid.
Sega, kuni kreem läheb heledaks ja muutub paksu kondenspiima sarnaseks. Segamisprotsess võib kesta oma 30 minutit.
Vala kreem koheselt ümber lõplikusse anumasse. Kui kreem jääb potti seisma, muutub see tahkeks.
Tüüpilised vead vahtrakreemi valmistamisel ehk millega veel vahtrasiirupi valmistamisel arvestada?
Kui võtad siirupi liiga vara tulelt, pead seda kreemi saamiseks kauem segama ja tekstuur jääb vedelam, kondenspiima sarnane.
Kui võtad siirupi liiga hilja tulelt, läheb siirup jahtudes nii kõvaks, et seda üsna võimatu segada. Õnneks maitseb ebaõnnestunud vahtrakreem ikkagi hästi.
Kui siirup keeb, siis poti põhjas on temperatuur kõrgem kui siirupi ülemises kihis, temperatuuri tasub mõõta pigem poti põhja lähedalt.
Energiabatoonid, mis maitselt paremad kui snickers! Tahaksid pakkuda lapsele kommi asemel tervislikumat maiust, mille koostises saad kindel olla? Proovi neid snickersimaitselisi energiabatoone, mida saad nii lapsele mugavalt kooli kaasa pakkida…
Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud kookose ja mandliga Usume, et tervislik toit ei pea sugugi olema ei igav ega maitsetu, otse vastupidi! Oleme veendumusel, et tervislik toit võib olla hoopis põnev, loominguline ning…
Kerge ja hõrk kreekapärane suvesalat Kerge suvevärvides salat, mis sobib nii suvise tervisliku grilli kõrvale kui ka eraldiseisva einena nautimiseks. Kreekapärasust lisavad salatile toekad oliivid ja kreemine avokaado. Krõmpsuvad köögiviljad…
Maitseküllased ampsud peedi ja austerservikutega Kui otsid peolauale midagi uut ja põnevat, siis see retsept on just midagi sinu jaoks! Tutvustame sulle peedi ja austerservikutega suupistet, mis sobib võrratult nii…
“Vaieldamatult parima maitsega gluteenivaba vegan tort, mida ma elus söönud olen!” Pidulik täistaimne kreemitort apelsiniviilude ja kookoskreemiga Kogus: neljale sööjale Valmistusaeg: ligikaudu 1h 30 minutit + kreemi tahenemisele kuluv aeg…
Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmistada, ent kas sa oled juba proovinud bataadist valmistatud kaneelirulle? Tõepoolest, taimetoidu maailm ei väsi üllatamast! Kombineerides…
Hõrk õunakrõbedik Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamiseks pole suurt tahtmist ning poeleti valiku järele ei taha käsi samuti sirutada? Meil on sulle…
Ameerikapärane coleslaw uues kuues – rasvavaba ja mahlase mangoga! Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues – rasvavaba ning mahlase mangoga! Kui klassikalises coleslaw salatis on aukohal rammus majoneesikaste, siis selles, mangoga rikastatud…