
Kas teadsid, et india pähklitest saab valmistada võrratult maitsva majoneesilaadse salatikastme? India pähkli kaste sobib kartulisalatile niivõrd hästi, et petab ära ka kõige traditsioonilisemate maitsete austajad. Kui ihkad nostalgilisi maitseid, kuid tervislikus täistaimses võtmes, on see klassikaline kartulisalat kohe kindlasti proovimist väärt. Valmista argiseks eineks või serveeri peolaual!
Kogus: 4-6 salatisõbrale
Valmistusaeg: 25 minutit (+ pähklite leotamisele kuluv aeg)
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Salati jaoks:
Kastme jaoks:
Esmalt aseta pähklid ligunema. Selleks aseta pähklid kaussi ja vala vett peale nii, et kõik pähklid oleksid veega kaetud. Pähkleid võid leotada paar tundi kuni üleöö (või kuumas vees 15 minutit).
Seejärel haki kõik salatikoostisosad väikesteks kuubikuteks ja tõsta suuremasse kaussi. Kastme jaoks kurna pähklid ja lisa koos sidrunimahla, küüslauguküüne, vahtrasiirupi, meresoola ja veega blenderisse ning surista ühlaseks siidiseks kastmeks. Viimase sammuna sega kaste hakitud salatile. Sega hoolikalt ja naudi!
PS! Salat maitseb suurepäraselt ka järgmisel päeval. Selleks hoiusta salatit külmkapis õhukindlas anumas.