
Karulaugusool
Kevadisel karulauguhooajal on paljudel karulaugufännidel kindlasti küsimus, et kuidas karulauku säilitada? Õnneks säilib karulauk üsna pikalt külmkapis ning peeneks hakituna võid seda sügavkülmas hoida kuni järgmise kevadeni.
Kuid on veel üks viis karulaugu säilitamiseks ja see on teha karulaugusoola. Nii saad ka külmadel ning pimedatel sügisõhtutel end läbi maitsete kevade meenutustesse tuua. Ilmselt ei ole soolast toitu, mille maitsestamiseks karulaugusool ei sobiks – muuda kerge vaevaga oma supid, pajaroad, pastad, küpsetised, ahjukartulid, võikud ja salatid eriliseks gurmeeks.
Soovi korral lisa karulaugule ka teisi ürte – nii saad eriti luksusliku ürdisoola.
Aeg: 5 min
Raskusaste: kerge
Kogus: ca 400g
- 400 g (jämedat) meresoola
- 100 g karulauku
Kuidas teha karulaugusoola?
Haki karulauk väiksemaks. Pane karulauk koos soolaga köögikombaini või blenderisse ning töötle meeldiva tekstuurini. Laota karulaugusool ahjuplaadile ning jäta sooja kohta kuivama. Võid kuivatamiseks kasutada ka kuivati või ahju abi. Ahjus kuivatades pane ahi 30 kraadi peale ning jätta ahjuuks pisut lahti.
Kuivata sool täielikult ning säilita suletud anumas, otsese valguse eest kaitstuna.
Kõik tooted
Pulbrid
Kapslid
Tinktuurid
Komplektid
KINKEKAART
Aju tervis
Detox
Immuunsus
Küüned ja nahk
Silmad ja liigesed
Maksa tervis
Beebid ja emad
Kuivained
Maitseained
Kodupuhastus
Joogid
Looduslikud suhkrud
Kuivatatud puuviljad
Raviteed

