Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT
0.00 0

Ostukorv

Ostukorvis ei ole tooteid.

Kartuli lasanje

kartulilasanje

Gluteenivaba kartulilasanje

Kellele ei maitseks lasanje?! Paratamatult peidab klassikaline versioon sellest võrratust ahjupastaroast endas aga sisuliselt kõike, millest hea tervise ja enesetunde nimel hoiduda tasuks. Hea uudisena ei tähenda see aga sugugi, et lasanjet tervislikus võtmes valmistada ei annaks – hoopis vastupidi! Jagame sinuga kartuli lasanje retsepti, milles pastaplaatide asemel õhukesed kartuliplaadid, ohtralt köögivilju, tomatit ning lillkapsast kreemine “juustu”kaste – esindatud on kõik, mis ühest lasanjest lasanje teeb! Olgugi, et midagi traditsioonilist (peale tomati) selles tegelikult ei leidu.

Kas kibeled juba proovima? Siin ongi sulle katsetamiseks retsept! 

Kogus: 3-4 lasanjefännile 
Valmistusaeg: ligikaudu 1,5h 
Raskusaste: keskmine 
Valmistamiseks vajad: 

Lasanjeplaatide jaoks: 

Seene “hakkliha” jaoks: 

  • 300 g šampinjone (hakituna) 
  • 75 k kreeka pähkleid (hakituna) 
  • 100 g porgandit (kooritud ja tükeldatud) 
  • 80 g värsket sellerit (hakituna) 
  • 1 keskmise suurusega sibul (hakituna) 
  • 1 peotäis värsket peterselli (hakituna) 
  • 3-4 küüslauguküünt (purustatuna) 
  • 380 g purustatud tomateid 
  • 2 spl tomatipastat 
  • ½ tl jahvatatud tšillit (valikuline) 
  • 1 tl jahvatatud köömneid 
  • 1 tl jahvatatud koriandrit 
  • 1 tl meresoola (või lisa maitse järgi) 

“Juustu” kastme jaoks: 

Kuidas kartuli lasanjet valmistada? 

Alusta kartuliplaatide valmistamisest. Selleks auruta kartulid ning lase neil täielikult jahtuda (soovi korral võid kõik aurutamist vajavad köögiviljad juba eelmisel õhtul valmis aurutada). Seejärel purusta kartulid pudrunuia abil ning sega hulka tärklis ja maitseained. Sõtku tainast, kuni moodustub koospüsiv ning mitte ülemäära kleepuv taignapall. Kata suurem lõikelaud või köögipind küpsetuspaberiga ning rulli kartulitaigen õhukeseks, umbes 0,5cm paksuseks. Lõika välja kolm ühesuurust lasanjeplaati. Aseta plaadid eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit, plaate vahepeal keerates. 

Senikaua kuni kartuliplaadid küpsevad, valmista “hakkliha”mass ja “juustu”kaste. Kastme valmistamiseks auruta lillkapsas ja kartul. Töötle aurutatud köögivilju köögikombainis koos mandlipiima ja maitseainetega kuniks kaste saavutad ühtlase tekstuuri.  Hakkliha valmistamiseks pruunista köögiviljad koos maitseainetega pannil. Selleks tõsta pannile sibulakuubikud ning pruunista neid 2-3 minutit. Seejärel tõsta juurde hakitud seened, porgand ja seller. Küpseta veel 5-7 minutit, maitsesta ning tõsta siis kogu pannilolev mass köögikombaini. Sega hulka purustatud tomatid, tomatipasta ja kreeka pähklid. Töötle ettevaatlikult nii, et tekiks “hakkliha” laadne mass. Jälgi aga,  et segust ei saaks püree. 

Viimase sammuna pane lasanje kokku! Selleks aseta 24×32 cm mõõtmetega ahjuvormi põhja kartuliplaat, laota sellele “hakkliha” segu (nii palju, et kartuliplaat saaks kaetud) ning lisa seejärel kastme kiht. Korda protsessi seni, kuni toorainet jätkub. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma viimane kartuliplaat ning natuke kastet. 

Küpseta lasanjet 200 kraadi juures 35-40 minutit, kuni lasanje saavutab kuldpruuni ning kergelt krõbeda pealispinna. Lase pärast valmimist lasanjel natuke jahtuda ning serveeri värskel salatipadjal või naudi niisama.

Imemaitsvad energiabatoonid 

Energiabatoonid, mis maitselt paremad kui snickers! Tahaksid pakkuda lapsele kommi asemel tervislikumat maiust, mille koostises saad kindel olla? Proovi neid snickersimaitselisi energiabatoone, mida saad nii lapsele mugavalt kooli kaasa pakkida…
Read more

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud 

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud kookose ja mandliga Usume, et tervislik toit ei pea sugugi olema ei igav ega maitsetu, otse vastupidi! Oleme veendumusel, et tervislik toit võib olla hoopis põnev, loominguline ning…
Read more
kreekapärane salat

Kreekapärane suvesalat

Kerge ja hõrk kreekapärane suvesalat Kerge suvevärvides salat, mis sobib nii suvise tervisliku grilli kõrvale kui ka eraldiseisva einena nautimiseks. Kreekapärasust lisavad salatile toekad oliivid ja kreemine avokaado. Krõmpsuvad köögiviljad…
Read more

Pidulikud suupisted peedi ja austerservikutega

Maitseküllased ampsud peedi ja austerservikutega  Kui otsid peolauale midagi uut ja põnevat, siis see retsept on just midagi sinu jaoks! Tutvustame sulle peedi ja austerservikutega suupistet, mis sobib võrratult nii…
Read more

Pidulik täistaimne gluteenivaba kreemitort

“Vaieldamatult parima maitsega gluteenivaba vegan tort, mida ma elus söönud olen!” Pidulik täistaimne kreemitort apelsiniviilude ja kookoskreemiga  Kogus: neljale sööjale Valmistusaeg: ligikaudu 1h 30 minutit + kreemi tahenemisele kuluv aeg…
Read more
kaneelirull

Gluteenivabad vegan kaneelirullid

Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga  Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmistada, ent kas sa oled juba proovinud bataadist valmistatud kaneelirulle? Tõepoolest, taimetoidu maailm ei väsi üllatamast! Kombineerides…
Read more
Õunakrõbedik

Õunakrõbedik

Hõrk õunakrõbedik  Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamiseks pole suurt tahtmist ning poeleti valiku järele ei taha käsi samuti sirutada? Meil on sulle…
Read more

Teistmoodi Coleslaw mango ja punase kapsaga 

Ameerikapärane coleslaw uues kuues – rasvavaba ja mahlase mangoga! Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues – rasvavaba ning mahlase mangoga! Kui klassikalises coleslaw salatis on aukohal rammus majoneesikaste, siis selles, mangoga rikastatud…
Read more
Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

  • Automatic dimming at night
  • 500 lumens of brightness
  • Extremely energy efficient
INFO
LINGID
LIITUN UUDISKIRJAGA

©️ 2025 | TELETALU OÜ | Kõik õigused kaitstud - Tulbi tee 20, Rae küla, Harjumaa

This is a heading.