Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT
0.00 0

Ostukorv

Ostukorvis ei ole tooteid.

Hapendatud toortatraleib

Toortatar on tõeline kodumaine supertoit, sisaldades endas nii kahtteistkümment asendamatut aminohapet, rauda, magneesiumi ja ka tsinki. Lisaks sellele on toortatar täiesti gluteenivaba, võimaldades seda nautida ka kõigil neil, kes gluteenist hoiduda soovivad. Toortatrast saab valmistada palju head ja paremat, võib öelda, et tegemist on lausa multifunktsionaalse teraviljaga, sobides nii magusatesse kui ka soolastesse roogadesse ning suurepäraselt ka  leiva küpsetamiseks. Nagu leiva küpsetamisel ikka, on vaja varuda küll pisut kannatust, kuid selle maitse on igati ootamist väärt! Lisaks pole tatraleiva valmistamine üldse raske, see on igati jõukohane igale leivasõbrale. Selleks, et saaksid ka ise järele proovida ning selle maitses veenduda, jagame sinuga üht lihtsat tatraleiva retsepti! 

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 6h + 12h + 45 minutit 
Raskuaste: Keskmine 
Vaja läheb: 

  • 400g toortatratangu 
  • 500ml toasooja vett 
  • puhast köögirätikut 
  • suuremat plastikust või klaasist kaussi (ära kasuta metallist kaussi!) 
  • puidust või plastikust lusikat (ära kasuta metallist lusikat) 
  • 1-2tl soola 
  • 1-2tl chia seemneid 
  • 1-2tl vahtrasiirupit või kookossuhkurt 
  • 2spl päevalilleseemneid (valikuline) 
  • 2spl kõrvitsaseemneid (valikuline) 

Kuidas teha toortatraleiba? 

Sega kokku vesi ja toortatratang. Leota tatart toatemperatuuril 6 tundi. Seejärel purusta leotatud tatar saumiksri, blenderi või köögikombaini abil kuniks ühtlase tekstuuri saavutamiseni. Tõsta taigen meelepärasesse plastikust või klaasist anumasse, kata see puhta köögirätikuga ning aseta 12.tunniks sooja kohta hapnema. Ideaalne oleks taignasegul lasta seista 36 kraadi juures, kuid sobib ka lihtsalt soe tuba ning näiteks sooja radiaatori lähedus. Väga oluline on jälgida, et kasutaksid taigna segamiseks vaid puidust või plastikust lusikat, ega kataks taignakaussi liiga kõvasti kinni. Ühest puhtast köögirätikust piisab täiesti. Nii saab taigen ka piisavalt õhku. 

12 tunni möödudes peaks taigen saavutama õhulise ja koheva tekstuuril, mille pinnalt võib leida pisikesi õhumullikesi. Kui taigen on valmis, sega õrnal sisse sool, maitseained ning soovi korral seemned. Sega ettevaatlikult, et taigen ei kaotaks oma kohevust. Vala taignasegu küpsetuspaberiga kaetud leivavormi ning küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Enne lahti lõikamist lase leival kindlasti veidi rätiku all puhata ning jahtuda. 

Imemaitsvad energiabatoonid 

Energiabatoonid, mis maitselt paremad kui snickers! Tahaksid pakkuda lapsele kommi asemel tervislikumat maiust, mille koostises saad kindel olla? Proovi neid snickersimaitselisi energiabatoone, mida saad nii lapsele mugavalt kooli kaasa pakkida…
Read more

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud 

Suussulavad aprikoosi-apelsiniampsud kookose ja mandliga Usume, et tervislik toit ei pea sugugi olema ei igav ega maitsetu, otse vastupidi! Oleme veendumusel, et tervislik toit võib olla hoopis põnev, loominguline ning…
Read more
kreekapärane salat

Kreekapärane suvesalat

Kerge ja hõrk kreekapärane suvesalat Kerge suvevärvides salat, mis sobib nii suvise tervisliku grilli kõrvale kui ka eraldiseisva einena nautimiseks. Kreekapärasust lisavad salatile toekad oliivid ja kreemine avokaado. Krõmpsuvad köögiviljad…
Read more

Pidulikud suupisted peedi ja austerservikutega

Maitseküllased ampsud peedi ja austerservikutega  Kui otsid peolauale midagi uut ja põnevat, siis see retsept on just midagi sinu jaoks! Tutvustame sulle peedi ja austerservikutega suupistet, mis sobib võrratult nii…
Read more

Pidulik täistaimne gluteenivaba kreemitort

“Vaieldamatult parima maitsega gluteenivaba vegan tort, mida ma elus söönud olen!” Pidulik täistaimne kreemitort apelsiniviilude ja kookoskreemiga  Kogus: neljale sööjale Valmistusaeg: ligikaudu 1h 30 minutit + kreemi tahenemisele kuluv aeg…
Read more
kaneelirull

Gluteenivabad vegan kaneelirullid

Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga  Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmistada, ent kas sa oled juba proovinud bataadist valmistatud kaneelirulle? Tõepoolest, taimetoidu maailm ei väsi üllatamast! Kombineerides…
Read more
Õunakrõbedik

Õunakrõbedik

Hõrk õunakrõbedik  Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamiseks pole suurt tahtmist ning poeleti valiku järele ei taha käsi samuti sirutada? Meil on sulle…
Read more

Teistmoodi Coleslaw mango ja punase kapsaga 

Ameerikapärane coleslaw uues kuues – rasvavaba ja mahlase mangoga! Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues – rasvavaba ning mahlase mangoga! Kui klassikalises coleslaw salatis on aukohal rammus majoneesikaste, siis selles, mangoga rikastatud…
Read more
Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

  • Automatic dimming at night
  • 500 lumens of brightness
  • Extremely energy efficient
INFO
LINGID
LIITUN UUDISKIRJAGA

©️ 2025 | TELETALU OÜ | Kõik õigused kaitstud - Tulbi tee 20, Rae küla, Harjumaa

This is a heading.