
Itaaliapärane sai focaccia on teie ees täiesti uues kuues! Kui klassikalise focaccia sisse käib nii nisujahu kui pärm, siis see retsept siin on nii pärmi- kui gluteenivaba! Tegelikult on see focaccia täiesti teraviljavaba, sisaldades vaid cassava- ja mandlijahu ning veidi maitsvaid ürte. Välimuselt esmapilgul ehk pisut teistmoodi, kuid maitseb see-eest võrratult ning on kindlasti proovimist väärt. Kui oled saiafänn, siis on see absoluutselt kindlapeale minek. Valmistamine on lihtne ning midagi keerulist ei ole. Vaid kokku segamise vaev ning seejärel natuke kannatust, kuniks saiake küpseb ning pärast veidi jahtumist vajab.
Kogus: 6-8 viilu
Valmistusaeg: 30 minutit + jahtumisele kuluv aeg
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Seejärel asu tainast valmistama. Sega ühes kausis kokku kõik kuivained ja maitseained, teises aga õli, vahtrasiirup, vesi ning sidrunimahl. Vala vedel segu kuivainete sekka ning sega hoolikalt. Kui taigen on valmis, tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lisa meelepärased lisandid – näiteks poolitatud kirsstomatid, soolahelbed ja kuivatatud tüümian. Seejärel tõsta focaccia ahju valmima. Küpseta saia 220 kraadi juures 20-22 minutit. Kui focaccia on valmis, lase sel enne lahti lõikamist kindlasti täielikult jahtuda. Seejärel viiluta ja naudi!
Jälgi Elusväli tegemisi ka Instagramis
View this post on Instagram